Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej

Wolters Kluwer
Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
170,20 PLN
Nasza cena
154,72 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 120,87 zł

W prezentowanej publikacji autor udowadnia, że szeroko rozumiane kulinaria mogą być i często są przedmiotem ochrony w prawie własności intelektualnej. Zgodnie z tezą zawartą w książce wytwory człowieka nazywane kulinariami można próbować rozpatrywać jako znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, wynalazki, know-how czy wreszcie jako utwory. W opracowaniu autor omawia w szczególności: ? oznaczenia jakościowe kulinariów; ? wynalazki kulinarne; ? znaki towarowe w obszarze kulinariów; ? możliwość ochrony kulinariów jako tajemnicy na podstawie ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji i kodeksu pracy. Publikacja jest przeznaczona zarówno dla prawników praktyków: sędziów, adwokatów, radców prawnych, rzeczników patentowych, jak i pracowników naukowych, którzy zajmują się prawem własności intelektualnej, a także przedsiębiorców (w tym restauratorów, producentów wyrobów spożywczych), pracowników działów sprzedaży, marketingu i PR w branży wyrobów spożywczych, którzy chcą zrozumieć niełatwe zagadnienia z tej dziedziny prawa.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2022
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Kulinaria w polskim prawie własności intelektualnej
    Autor: Piotr Ślęzak
    Wydawnictwo: Wolters Kluwer
    ISBN: 9788382862799
    Języki: polski
    Rok wydania: 2022
    Ilość stron: 324
    Oprawa: Twarda

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: