Zrzucić brzuch. Co jeść, a czego nie jeść w.2

W XXI wieku bardzo precyzyjna i wszechstronna wiedza o odżywianiu i zdrowiu jest absolutnie niezbędna. Dzieje się tak, bowiem na rynku właściwie nie ma już żywności naturalnej. To, co kupujemy w sklepach, jest żywnością produkowaną na skalę przemysłową. Żywność taka jest często modyfikowana, przetworzona i naszpikowana różnymi substancjami, które przedłużają nie tylko jej przydatność do jedzenia, ale również ulepszają smak.
To wszystko powoduje, że obecnie jedzenia mamy więcej niż kiedykolwiek, a do tego jest ono niesłychanie różnorodne. Jednak na ogół to jedzenie jest znacznie bardziej kaloryczne, z mniejszą liczbą witamin i minerałów niezbędnych dla naszych organizmów, które mają decydujący wpływ na nasze zdrowie, kondycję i samopoczucie. A to oczywiście determinuje jakość naszego życia, osiągnięcia, poziom satysfakcji i intensywność relacji interpersonalnych.
Błędne nawyki żywieniowe chcąc nie chcąc bardzo często powodują powstawanie brzuszka, którego niezwykle trudno się pozbyć.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wstań i jedź. Niemożliwe jest osiągalne
KOŚCIUSZKI 1C
44-100 GLIWICE (Polska)
tel: 322321090
email: kontakt@zlotemysli.pl
Szczegóły
Autor: Michał Czuchryta
Wydawnictwo: Złote Myśli
ISBN: 9788365837585
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 148