Kania na talerzu

Charles Glass Books
Kania na talerzu
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
54,50 PLN
Nasza cena
49,50 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 40,67 zł

Kiedy w 1994 roku Ania i John Borrellowie otwierali swój renomowany dziś hotel nad Jeziorem Białym, gości nie było jeszcze zbyt wielu, dlatego nie zatrudniono na stałe szefa kuchni. Zamiast tego właściciele odkurzyli przywiezione z podróży książki kucharskie i nauczyli młode mieszkanki pobliskiej wsi, jak przygotowywać dania, które wówczas wydawały im się obce i dziwne. Tak powstała oryginalna, bogata, wciąż zmieniająca się karta dań.

W kosmopolitycznej kuchni, otwartej i różnorodnej, wykorzystują oryginalne, inspirowane podróżami przepisy, lokalne produkty, także z własnego ogrodu, oraz sezonowe warzywa i owoce. Na liście win znajduje się obecnie ponad dwieście pozycji. Borrellowie zasadzili las, w którym wkrótce zaczęli zbierać grzyby dodawane do potraw, a niedługo potem również winnicę. Do rzemieślniczych wódek z ziemniaków produkowanych przez Kania Lodge dołączyły doskonałe trunki z winogron. Dzięki panelom słonecznym i inwestycjom w pompy geotermalne hotel stał się przyjazny dla środowiska w okresie, gdy Putin rozpoczął inwazję na Ukrainę.

To zdecydowanie więcej niż tylko książka kucharska, a niezwykłe historie inspirowane jedzeniem i winem autor opowiada z prawdziwą pasją i swadą.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2022
  • Tytuł: Kania na talerzu
    Autor: John Borrell
    Wydawnictwo: Charles Glass Books
    ISBN: 9788395750243
    Rok wydania: 2022
    Ilość stron: 178

    Recenzje