Od klęski do sukcesu

Bellona
Od klęski do sukcesu
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
39,50 PLN
Nasza cena
35,93 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 34,42 zł

Bernardo Stamateas, autor licznych poradników z dziedziny psychologii, (m.in.: Toksyczni ludzie, Toksyczne emocje), w najnowszej książce, Owocne porażki, stara się odpowiedzieć na pytanie, co zrobić, żeby przemienić porażkę w sukces. Już na samym początku wygłasza zaskakujące stwierdzenie: porażka nie istnieje. Porażka jest jedynie chwilową sytuacją, nie decyduje o naszym losie, naszej przyszłości. Wszystko jednak zależy od nas samych i od tego, jak się w takiej sytuacji zachowamy. Zostaliśmy stworzeni, aby żyć, a nie wegetować. Wszystkie nasze błędy kryją w sobie zalążki wielkich możliwości. Ważne jest, aby uczyć się na błędach, zapomnieć o szczegółach i iść dalej. Błąd, porażka to nie ściana, to drzwi, które prowadzą do nowych możliwości. Bernardo Stamateas krok po kroku pokazuje, jak sprostać wyzwaniom, czego unikać ludzi podważających naszą samoocenę, konfliktów, opieszałości i złych emocji, a bardziej wierzyć w siebie, traktując błąd czy porażkę jako okazję do zdobycia wiedzy. Przytacza przykłady wielu wybitnych osób, zarówno przedsiębiorców, jak naukowców czy sportowców lub aktorów, którzy w początkowym okresie swej kariery ponosili liczne porażki, lecz nie załamywali się, szli dalej i w końcu osiągali spektakularny sukces. Każdy człowiek ma w sobie wewnętrzną siłę i możliwości pozwalające osiągnąć sukces, jeśli wykaże się wytrwałością i uwolni ukryty potencjał. W tej książce znajdziesz zasady, które pomogą ci przekształcić niepowodzenia w sukcesy, w pomyślne porażki.


Producent:
Dressler Dublin sp. z o.o
ul. Poznańska 91
05-850 Ożarów Mazowiecki (PL)
tel: +48 22 733 50 00
email: wydawnictwo@dressler.com.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2022
  • Tytuł: Od klęski do sukcesu
    Autor: Bernardo Stamateas
    Wydawnictwo: Bellona
    ISBN: 9788311166158
    Rok wydania: 2022
    Ilość stron: 330

    Recenzje