Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca
Buchmann

Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
67,38 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 40,65 zł
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.
Oto najlepsze sycylijskie przepisy!
Oto najlepsze sycylijskie przepisy!
Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri Holmström zdradza najwyborniejsze przepisy i przywołuje kulinarne wspomnienia z czasów dzieciństwa. Dzieli się z czytelnikami historią miłosną, która łączy kuchnię i mieszkańców tej najpiękniejszej włoskiej wyspy. Nieskończenie zachwycająca i przyjazna, pełna jest ludzi żyjących nieśpiesznie – koneserów prostego życia, z dumą wychwalających powolny codzienny rytm.
Kilka tradycyjnych sycylijskich składników – takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy – tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.
Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!
Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski – a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi. - Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej
Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa. - Zofia Cudny, autorka bloga makecookingeasier.pl
Kilka tradycyjnych sycylijskich składników – takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy – tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.
Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!
Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski – a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi. - Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej
Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa. - Zofia Cudny, autorka bloga makecookingeasier.pl
Kraj produkcji: PL
Producent:
GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SP Z O.O.
ul. Marszałkowska 116/122
00-017 Warszawa (PL)
tel: 22 3295000
email: platon@platon.com.pl
Szczegóły
Autor: Francesca Maugeri Holmström, Loluise Malmros Manfrinato
Wydawnictwo: Buchmann
Kod paskowy: 9788383185811
ISBN: 978-83-8318-581-1
Tłumacz: Wojciechowska Ewa
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 160
Format: 19.0 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda
Kraj produkcji: PL
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Sałaty i sałatki
Graf_ika
Mądry Przedszkolak. Szlaczki dla smyka
Books And Fun
Jedno. Łatwe jednogarnkowe cuda
Insignis
Tysia gotuje
Pascal
Pysznie czy przepysznie
Znak Horyzont
5 składników. Gotuj szybko i łatwo
Insignis