Wegetariańska Sycylia. Przepisy pełne słońca
Buchmann
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
40,65 PLN
Oszczędzasz 33%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 40,65 zł
Książka dla wszystkich, którzy kochają autentyczną włoską kuchnię.
Oto najlepsze sycylijskie przepisy!
Oto najlepsze sycylijskie przepisy!
Wegetariańskie dania z pasją, pełne smaków i aromatów prosto z Sycylii. Francesca Maugeri Holmström zdradza najwyborniejsze przepisy i przywołuje kulinarne wspomnienia z czasów dzieciństwa. Dzieli się z czytelnikami historią miłosną, która łączy kuchnię i mieszkańców tej najpiękniejszej włoskiej wyspy. Nieskończenie zachwycająca i przyjazna, pełna jest ludzi żyjących nieśpiesznie – koneserów prostego życia, z dumą wychwalających powolny codzienny rytm.
Kilka tradycyjnych sycylijskich składników – takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy – tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.
Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!
Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski – a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi.
Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej
Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa.
Zofia Cudny, autorka bloga makecookingeasier.pl
Kilka tradycyjnych sycylijskich składników – takich jak mąka, cytrusy, pomidory, karczochy, bakłażany, fenkuły, cukinie, szparagi czy orzechy – tworzy lokalną kuchnię. Bezpretensjonalną, smaczną, zdominowaną przez warzywa, przede wszystkim jednak naznaczoną rozkoszną nutą hedonizmu.
Gnocchi z pistacjami, nadziewane karczochy, linguine z pesto orzechowo-cytrynowym, bruschetta z dzikimi szparagami, tarta czekoladowa z chili? Buon appetito!
Burzliwa historia sprawiła, że Sycylia to fascynujący kulinarnie wszechświat. Włoski i niewłoski jedocześnie. Główne role grają tu słodko-kwaśne cytryny, pękate bakłażany, kolczaste karczochy i pełna smaku oliwa. Zmierzcie się z nimi w kuchni, korzystając ze wskazówek Franceski – a gwarantuję, że będziecie szczęśliwi.
Bartek Kieżun, dziennikarz kulinarny i autor książek, ekspert w zakresie kuchni śródziemnomorskiej
Ciao! Kiedy otwieram tę książkę, wracają moje własne wspomnienia z sycylijskiego Cefalu i smak niezapomnianej parmigiany. Tym samym otrzymuję aromatyczną odpowiedź na pytanie, czy sycylijska kuchnia może być wegetariańska. Autorka skutecznie inspiruje do częstszego sięgania po warzywa.
Zofia Cudny, autorka bloga makecookingeasier.pl
Szczegóły
Autor: Maugeri Holmström Francesca, Malmros Manfrinato Loluise
Wydawnictwo: Buchmann
Kod paskowy: 9788383185811
ISBN: 978-83-8318-581-1
Tłumacz: Wojciechowska Ewa
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 160
Format: 19.0 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Promocje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Notatnik ozdobny A5 STNOTE 86 Karczoch
Skona Ting
Zakładka 97 ze wstążką Przebiśniegi
Skona Ting
Zakładka 96 ze wstążką Motyle
Skona Ting
Zakładka 92 ze wstążką Migdałowiec
Skona Ting
Dzika logika. Zagadki i łamigłówki
Edgard Games
Zakładka 111 ze wstążką Ciemierniki
Skona Ting
Torba bawełniana STBAG 46 Piwonia
Skona Ting
Zakładka 113 ze wstążką Wiosenne kwiaty
Skona Ting
Zakładka 114 ze wstążką Kwiaty groszku
Skona Ting