Ugryźć świat

G+J RBA
Ugryźć świat
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
23,60 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Podróżować można na wiele sposobów ? zwiedzając egzotyczne kraje lub podziwiając piękno własnej ojczyzny, latając samolotem albo jeżdżąc rowerem, błądząc palcem po mapie i snując marzenia... My proponujemy Państwu niezwykłą podróż kulinarną... Aż 105 osób opowie o swoich ?jedzeniowych? fascynacjach i odkrywaniu smaków.

Dzięki tej kulinarnej podróży dowiemy się:

? co Marcin Prokop sądzi o szaszłyku z psa
? dlaczego Hanna Bakuła spędzała wigilię z Apaczami
? co Olga Bończyk kocha w kuchni toskańskiej
? gdzie świnka morska jest przysmakiem
? co Kevin Aiston jada na śniadanie
? do czego w Kalabrii służy porrón
? co było w dzieciństwie przysmakiem Omeny Mensah
? jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech
? co Jacek Hugo-Bader wie o mongolskich frykasach
? jak Szewach Weiss serwuje gęsie pipki
? czy Andrzej Morozowski lubi smażone świerszcze
? po co Magdzie Gessler 340 kawałków sękacza
? ile papryki może zjeść Andrzej Smolik
? jakie odeskie przysmaki poleca Żora Korolyov

A wszystko to pośród smakowitych zdjęć i fantastycznych przepisów...

Po prostu pyszna lektura!

Szczegóły

  • Rok wydania: 2008
  • Format: 20.8x24.4cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Ugryźć świat
    Autor: praca zbiorowa
    Wydawnictwo: G+J RBA
    Seria: NATIONAL GEOGRAPHIC
    Kod paskowy: 9788375960037
    ISBN: 978-83-7596-003-7
    Języki: polski
    Rok wydania: 2008
    Ilość stron: 623
    Format: 20.8x24.4cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 2.15 kg

    Recenzje