Tom Yum
Moja podróż. Mój smak. Tajlandia

SBM
Tom Yum
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
49,96 PLN
Nasza cena
36,41 PLN
Oszczędzasz 28%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 28,55 zł

Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa. Izabella Wit-Kossowska – dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę "Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata" (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Tom Yum
    Podtytuł: Moja podróż. Mój smak. Tajlandia
    Autor: Izabella Wit-Kossowska
    Wydawnictwo: SBM
    ISBN: 9788383480800
    Języki: polski
    Rok wydania: 2023
    Ilość stron: 192
    Format: 16.5x24.0cm
    Oprawa: Twarda

    Recenzje