Tom Yum
Moja podróż. Mój smak. Tajlandia
SBM

Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2025-02-24)
Sugerowana cena
Nasza cena
36,87 PLN
Oszczędzasz 27%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 28,55 zł
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że – podobnie jak inne kuchnie narodowe – jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa. Izabella Wit-Kossowska – dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę "Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata" (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.
Producent:
Wydawnictwo SBM Sp. z o.o.
Sułkowskiego 2/2
01-602 Warszawa (Polska)
tel: 22 403 48 06
email: sbm@wydawnictwo-sbm.pl
Szczegóły
Podtytuł: Moja podróż. Mój smak. Tajlandia
Autor: Izabella Wit-Kossowska
Wydawnictwo: SBM
ISBN: 9788383480800
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 192
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda