Pomidor. Przepisy na każdą porę roku
Znak
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
73,86 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 56,00 zł
Król w kuchni jest tylko jeden. Pomidor!
Jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach, które daje, a rozkoszować się nim można przez 365 dni w roku. Pozornie zwyczajny, a wszystko z nim smakuje doskonale – najprostsza kromka chleba z masłem, gęsty aromatyczny sos czy pełna orientalnych aromatów szakszuka. Z powodzeniem wyczarujesz też z niego wyrafinowane dania rodem z gwiazdkowych restauracji.
Słodki, kwaśny, umamiczny. Można go jeść na surowo, gotować, dusić, konfitować, wędzić, smażyć, piec i grillować. I zawsze jest doskonały!
Niemal 100 przepisów, w których pomidor gra rolę główną. Skomponowała je Beata Śniechowska, jedna z topowych szefowych kuchni, zwyciężczyni II edycji programu MasterChef. Z miłości od pierwszego wgryzienia sięga do smaków pachnących dzieciństwem, dobrze znanych receptur z nowoczesnym twistem, comfortfoodowych dań w intrygującej odsłonie.
Płomiennym jak czerwień bawolego serca uczuciem do pomidora podzielili się w książce wybitni szefowie kuchni i znakomite postaci świata kultury: Małgosia Minta • Michał Rusinek • Tomek Czechowski • Paco Roncero • Izabela Iskierka • Piotr Ciemny • Mati Pichci • Przemysław Klima • Olga Tokarczuk • Hans Neuner • Zizi Hattab • Kuba Karaś • Adrian Bogdan Bęben • Diego Rossi • Anda Rottenberg • James Lowe.
Ze zdjęciami Małgosi Minty @minta_eats
Beata Śniechowska – umysł ścisły i wrażliwa dusza, przez lata swoją pasję do gotowania realizowała w domu, aż postanowiła rzucić wszystko i spełniać swoje marzenia. Dziś jest jedną z topowych szefowych kuchni i restauratorek nowego pokolenia, zauważoną przez światową organizację The Best Chef Awards. Wielokrotnie zapraszana do wydarzeń z serii Food & Future, gdzie gotuje razem z najlepszymi gwiazdkowymi szefami kuchni z Polski i ze świata. Jej Młoda Polska bistro & pianino to jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. W internecie na co dzień dzieli się swoją pasją do gotowania – filmiki z serii #chodzzrobimy obejrzały już miliony odbiorców, a jej dania zagościły w niezliczonych domach.
Jego geniusz tkwi w uniwersalności i nieograniczonych możliwościach, które daje, a rozkoszować się nim można przez 365 dni w roku. Pozornie zwyczajny, a wszystko z nim smakuje doskonale – najprostsza kromka chleba z masłem, gęsty aromatyczny sos czy pełna orientalnych aromatów szakszuka. Z powodzeniem wyczarujesz też z niego wyrafinowane dania rodem z gwiazdkowych restauracji.
Słodki, kwaśny, umamiczny. Można go jeść na surowo, gotować, dusić, konfitować, wędzić, smażyć, piec i grillować. I zawsze jest doskonały!
Niemal 100 przepisów, w których pomidor gra rolę główną. Skomponowała je Beata Śniechowska, jedna z topowych szefowych kuchni, zwyciężczyni II edycji programu MasterChef. Z miłości od pierwszego wgryzienia sięga do smaków pachnących dzieciństwem, dobrze znanych receptur z nowoczesnym twistem, comfortfoodowych dań w intrygującej odsłonie.
Płomiennym jak czerwień bawolego serca uczuciem do pomidora podzielili się w książce wybitni szefowie kuchni i znakomite postaci świata kultury: Małgosia Minta • Michał Rusinek • Tomek Czechowski • Paco Roncero • Izabela Iskierka • Piotr Ciemny • Mati Pichci • Przemysław Klima • Olga Tokarczuk • Hans Neuner • Zizi Hattab • Kuba Karaś • Adrian Bogdan Bęben • Diego Rossi • Anda Rottenberg • James Lowe.
Ze zdjęciami Małgosi Minty @minta_eats
Beata Śniechowska – umysł ścisły i wrażliwa dusza, przez lata swoją pasję do gotowania realizowała w domu, aż postanowiła rzucić wszystko i spełniać swoje marzenia. Dziś jest jedną z topowych szefowych kuchni i restauratorek nowego pokolenia, zauważoną przez światową organizację The Best Chef Awards. Wielokrotnie zapraszana do wydarzeń z serii Food & Future, gdzie gotuje razem z najlepszymi gwiazdkowymi szefami kuchni z Polski i ze świata. Jej Młoda Polska bistro & pianino to jedno z najważniejszych miejsc na kulinarnej mapie Polski. W internecie na co dzień dzieli się swoją pasją do gotowania – filmiki z serii #chodzzrobimy obejrzały już miliony odbiorców, a jej dania zagościły w niezliczonych domach.
Szczegóły
Autor: Beata Śniechowska
Wydawnictwo: Znak
ISBN: 9788324067671
Języki: polski
Rok wydania: 2023
Ilość stron: 304
Format: 20.0 x 25.4 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Plastusiowo
Siedmioróg
Plastusiowy pamiętnik
Siedmioróg
Serce
Siedmioróg
52-piętrowy domek na drzewie. Tom 4
Nasza Księgarnia
Pati Miłorzeszek i paskudne ciasto zguby
Nasza Księgarnia
Sekrety włoskiej kuchni
Albatros
Michał Anioł 500
Jedność