Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
95,60 PLN
Nasza cena
86,89 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 75,16 zł

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia” to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:
  • Skala marnowania żywności
  • Konsekwencje marnowania żywności
  • Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności
  • Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności
  • Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania
  • Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania
  • Warunki przechowywania żywności – wskazówki dla konsumenta
  • Sposoby ograniczania marnowania żywności
Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 14.3 x 20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
    Autor: Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
    Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
    ISBN: 9788301233907
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 200
    Format: 14.3 x 20.5 cm
    Oprawa: Miękka

    Recenzje