Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów

Scholar
Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
Wysyłka:
1 - 2 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
48,30 PLN
Nasza cena
38,83 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 38,83 zł

Większość dotychczasowych badań skupiała się na analizie jednej z dwóch sfer rynku ekologicznego – albo na sektorze produkcji rolnictwa ekologicznego, albo na sektorze konsumpcji żywności ekologicznej. W tej monografii znalazły się oba aspekty, co pozwala na holistyczne spojrzenie na rynek ekologiczny. (…) Dzięki połączeniu teoretycznych podstaw i aspektów praktycznych książka może służyć jako przewodnik dla tych, którzy chcą lepiej zrozumieć ten rynek i efektywnie na nim działać. Może dać im wgląd w trendy konsumenckie, strategie marketingowe, kwestie regulacyjne i inne czynniki wpływające na rozwój sektora żywności ekologicznej. dr hab. Aneta Wysokińska, prof. ASzWoj Autorzy opracowania dokonali gruntownego przeglądu literatury i aktów prawnych, a omawiając poszczególne zagadnienia, bogato zilustrowali je danymi empirycznymi (…). W omawianej monografii zaprezentowano zatem cenne, ciekawe i – co bardzo ważne – kompleksowe podejście do kwestii uwarunkowań funkcjonowania rynku żywności ekologicznej, którego rola będzie rosła nie tylko ze względu na wzrost zamożności społeczeństw, lecz także na wdrażanie koncepcji Europejskiego Zielonego Ładu i towarzyszących jej strategii. dr hab. inż. Tomasz Wojewodzic, prof. URK

Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Rozwój rynku żywności ekologicznej a zachowania konsumentów
    Autor: Smoluk-Sikorska Joanna, Wojciechowska-Solis Julia, Śmiglak-Krajewska Magdalena, Malinowski Mariusz
    Wydawnictwo: Scholar
    ISBN: 9788367450683
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 226
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

    Recenzje