Domowa kuchnia koreańska
Znak Koncept
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
57,46 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 55,24 zł
Kuchnia koreańska to prawdziwa sztuka życia
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki 100 autentycznym, prostym przepisom, bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
W Korei kimchi przygotowuje się z rodziną, zasiada razem do stołu, zastawionego kolorowymi potrawami przygotowanymi z wielką dbałością i łączy tradycyjne dania z lokalnymi alkoholami, aby wydobyć wszystkie smaki.
Odkryj bogactwo koreańskiej kultury kulinarnej dzięki 100 autentycznym, prostym przepisom, bezcennym praktycznym poradom i technikom, takim jak domowa fermentacja.
Daj się zauroczyć całkiem nowym składnikom i sprawdź jak smakują:
- Domowy bibimbap
- Zupa lodowa z wodorostami
- Pikantna zupa z wołowiny z warzywami
- Roladki z dorsza
- Ragoût z kimchi
- Naleśniki hotteok z matchą i białą czekoladą
Poznaj foodsharing w koreańskim wydaniu
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu... - Jina Jung
Z dzieciństwa w Korei pamiętam góry główek kapusty, które raz w roku wypełniały nasz salon, a z których całą rodziną przygotowywaliśmy kimchi, półki suszących się na słońcu papryczek chili i charakterystyczny zapach fermentującej soi, z której kilka miesięcy później powstawała cudowna pasta doenjang. Kiedy gotuję, wciąż brzmią mi w uszach mantry powtarzane przez kobiety z mojej rodziny: kolejność składników, pełna paleta barw, odpowiednia ilość papryki w daniu... - Jina Jung
Szczegóły
Autor: Jina Jung
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324094929
Tłumacz: Dywan Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 16.5 x 23.5 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kanaryjskie smaki
E media
Domowe wędliny tradycyjne oraz sous vide
Olesiejuk
Dania do pudełka Domowa dieta na każdą porę roku
Ringier Axel Springer Polska