Jadalne kwiaty

Pascal
Jadalne kwiaty
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
79,99 PLN
Nasza cena
54,13 PLN
Oszczędzasz 33%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 53,38 zł

Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować! Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle” Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki! Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować! Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne. Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii! Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii! Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie! Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej. Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy. Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Jadalne kwiaty
    Autor: Kalemba-Drożdż Małgorzata
    Wydawnictwo: Pascal
    ISBN: 9788383173818
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 360
    Format: 17.0x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.725 kg

    Recenzje