Wegańska kuchnia chińska
Czarna Owca
Wysyłka:
Przedsprzedaż
Sugerowana cena
Nasza cena
68,02 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67,05 zł
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań. Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.
Szczegóły
Autor: Yang Liu
Wydawnictwo: Czarna Owca
ISBN: 9788383820057
Tytuł oryginału: Vegan Chinese Food
Tłumacz: Zatorski Paweł
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 224
Format: 19.0x25.0cm
Oprawa: Twarda
Redakcja: Pinczolits Katharina