Wegańska kuchnia chińska

Czarna Owca
Wegańska kuchnia chińska
Wysyłka:
Przedsprzedaż
Sugerowana cena
89,99 PLN
Nasza cena
68,02 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67,05 zł

Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań. Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 19.0x25.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Wegańska kuchnia chińska
    Autor: Yang Liu
    Wydawnictwo: Czarna Owca
    ISBN: 9788383820057
    Tytuł oryginału: Vegan Chinese Food
    Tłumacz: Zatorski Paweł
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 224
    Format: 19.0x25.0cm
    Oprawa: Twarda
    Redakcja: Pinczolits Katharina

    Recenzje