O sztuce kulinarnej
Ksiąg dziesięć

Wydawnictwo Naukowe UMK
O sztuce kulinarnej
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
48,60 PLN
Nasza cena
44,16 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 44,16 zł

Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: O sztuce kulinarnej
    Podtytuł: Ksiąg dziesięć
    Autor: Apicjusz
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
    ISBN: 9788323160281
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 292
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami

    Recenzje