O sztuce kulinarnej
Ksiąg dziesięć
Wydawnictwo Naukowe UMK

Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
44,16 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 44,16 zł
Szczęśliwie zachowane do naszych czasów dziełko pod tytułem „De re coquinaria", którego autorstwo przypisuje się Apicjuszowi, pod wieloma względami jest utworem niezwykłym i cennym dla współczesnego badacza starożytnej sztuki kulinarnej. Już sam fakt, iż jest ono jedyną książką kucharską spośród wielu, jakie znane były światu antycznemu w kręgu kultury śródziemnomorskiej, czyni je bezcennym zabytkiem piśmiennictwa rzymskiego.
Szczegóły
Podtytuł: Ksiąg dziesięć
Autor: Apicjusz
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
ISBN: 9788323160281
Języki: polski
Rok wydania: 2024
Ilość stron: 292
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami