Domowa piekarnia
Olimp Media
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
24,50 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Z Domową piekarnią przekonacie się, że upieczenie chleba w domu wcale nie jest trudne!
Jak zapewnia autorka, która od dawna pasjonuje tym tematem, wystarczą mąka, woda i sól oraz spora doza cierpliwości, aby cieszyć się samodzielnie zrobionym bochenkiem. Szczególnie poleca chleby na naturalnym zakwasie, zawierającym zdrowe kultury bakteryjne. Takie pieczywo jest nie tylko bardzo smaczne, ale i długo zachowuje świeżość.
W naszej publikacji znajdziecie wszystkie niezbędne informacje na temat wypieku tego rodzaju pieczywa, m.in. jak zrobić zakwas i jak go przechowywać, jak wyrabiać ciasto czy w jaki sposób w zwykłym piekarniku stworzyć warunki przypominające prawdziwy piec chlebowy. Prezentujemy także zestaw potrzebnych naczyń i urządzeń.
Przede wszystkim jednak Domowa piekarnia to niepowtarzalny zbiór oryginalnych receptur. Autorka proponuje przepisy na różne rodzaje chleba, bułki, bagietki oraz pumpernikiel. Prezentuje także oryginalne pomysły na smaczne pieczywo bezglutenowe np. na zakwasie ryżowym, kukurydzianym czy gryczanym.
Jak zapewnia autorka, która od dawna pasjonuje tym tematem, wystarczą mąka, woda i sól oraz spora doza cierpliwości, aby cieszyć się samodzielnie zrobionym bochenkiem. Szczególnie poleca chleby na naturalnym zakwasie, zawierającym zdrowe kultury bakteryjne. Takie pieczywo jest nie tylko bardzo smaczne, ale i długo zachowuje świeżość.
W naszej publikacji znajdziecie wszystkie niezbędne informacje na temat wypieku tego rodzaju pieczywa, m.in. jak zrobić zakwas i jak go przechowywać, jak wyrabiać ciasto czy w jaki sposób w zwykłym piekarniku stworzyć warunki przypominające prawdziwy piec chlebowy. Prezentujemy także zestaw potrzebnych naczyń i urządzeń.
Przede wszystkim jednak Domowa piekarnia to niepowtarzalny zbiór oryginalnych receptur. Autorka proponuje przepisy na różne rodzaje chleba, bułki, bagietki oraz pumpernikiel. Prezentuje także oryginalne pomysły na smaczne pieczywo bezglutenowe np. na zakwasie ryżowym, kukurydzianym czy gryczanym.
Szczegóły
Autor: Małgorzata Zielińska
Wydawnictwo: Olimp Media
Kod paskowy: 9788361513964
ISBN: 978-83-615-1396-4
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 128
Format: 16.5x24 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Grób z niespodzianką
Martwi nie czują, ale czekają
Martwi nie czują, ale czekają
Fabryka Słów
Tosty i posty
Znak
Przemek Saleta
Łowca adrenaliny
Łowca adrenaliny
Videograf II
Bollywood
Pragnienie prawdy i tęsknota za mitem
Pragnienie prawdy i tęsknota za mitem
Universitas
DMZ w strefie
Manzoku
Jak to ze lnem było
Sara