Kuchnia alergików

Astrum
Kuchnia alergików
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
24,50 PLN
Nasza cena
15,49 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Po zjedzeniu kanapki z pomidorem na Twojej skórze pojawiła się swędząca wysypka Cierpisz na zgagę i niestrawność po spożyciu jakiejkolwiek potrawy z ryby Zastanawiasz się, dlaczego ciągle masz zatkany nos i łzawiące oczy A Twoje dziecko ma mocno zaczerwienione policzki
To mogą być objawy alergii jednej z najczęściej występujących chorób w XXI wieku! Alergia pokarmowa, czyli niewłaściwa reakcja układu immunologicznego na pewne składniki pożywienia, dotyka zarówno dzieci, jak i dorosłych. Jak sobie radzić z tą przykrą dolegliwością Przede wszystkim unikać uczulającego pokarmu. Właściwa dieta jest bowiem podstawowym czynnikiem terapeutycznym podpowiada Barbara Jakimowicz-Klein. W swojej książce wymienia najczęstsze alergeny pokarmowe, omawia objawy i typy alergii pokarmowych, a także proponuje specjalne diety dla niemowląt, dzieci oraz dorosłych uczulonych m.in. na białka zbóż (dieta bezglutenowa), białka mleka krowiego i białko jajka kurzego.
Mamy nadzieję, że Kuchnia alergików ułatwi Państwu przygotowywanie smacznych i przede wszystkim zdrowych dań.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2005
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Kuchnia alergików
    Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
    Wydawnictwo: Astrum
    Seria: Zdrowie
    ISBN: 9788372773562
    Języki: polski
    Rok wydania: 2005
    Ilość stron: 176
    Format: 14.5x20.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.22 kg

    Recenzje