Kresowy tygiel kulinarny
Kuchnia białoruska

Zysk i S-ka
Kresowy tygiel kulinarny
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
22,88 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Swój codzienny jadłospis możemy wzbogacić potrawami kuchni innych narodów, zwłaszcza jeśli jest to kuchnia sąsiadów, mocno osadzona w historii Polski, kuchnia zagubiona w dawnych kresowych dworkach szlacheckich, mieszczańskich jadalniach i okopcona sadzą włościańskich pieców. Taki jest kresowy tygiel kulinarny. Może nie tak wyraźny jak kuchnie narodowe, ale realny, wystarczy tylko uważnie się przyjrzeć kulturze poszczególnych narodów, które ją budowały. Jest ona istotą kuchni pogranicza, zróżnicowana, ale i jednorodna, jednoznacznie łatwa do zidentyfikowania. Zapraszamy więc wszystkich, którym nieobce są rozkosze poszukiwania smaków, na kulinarną wyprawę na Kresy.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2010
  • Format: 16.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Kresowy tygiel kulinarny
    Podtytuł: Kuchnia białoruska
    Autor: Andrzej Fiedoruk
    Wydawnictwo: Zysk i S-ka
    ISBN: 9788375065909
    Języki: polski
    Rok wydania: 2010
    Ilość stron: 264
    Format: 16.0x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.46 kg

    Recenzje