Smaki południowej Europy Pakiet
Kuchnia Franceski, Moje życie we Francji, Oliwkowa farma
Literackie
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
54,50 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Kuchnia Franceski
Zabawna i poruszająca książka, z bohaterką, której nie można się oprzeć.
Kuchnia Franceski to przepyszna historia o dzieleniu się miłością, życiem, radą i nade wszystko jedzeniem, autorstwa człowieka, który rozkochał Amerykanów w słonecznej Italii.
Francesca, samotna matka dorosłych już dzieci, postanawia podjąć pracę gosposi. Nie chce żyć samotnie, a swoją pasją, czyli gotowaniem pragnie się z kimś podzielić. Jej pracodawczyni, Loretta, początkowo nie jest zachwycona surową, starszą panią. Powoli jednak, przysmaki gotowane przez Franceskę, jej mądrość i życzliwość sprawiają, że dom Loretty staje się prawdziwym domem, gdzie znajdzie się miejsce na przyjaźń, życzliwość, a może nawet na miłość
Moje życie we Francji
Pełna humoru i werwy autobiografia pierwszej w Stanach Zjednoczonych profesjonalnej szefowej kuchni, na kanwie której nakręcono niedawny przebój kinowy Julia i Julia z Meryl Streep w roli głównej. Julia Child - matka chrzestna Nagelli Lawson i Jamiego Olivera sprawiła, że Amerykanie pokochali jedzenie i gotowanie. Swoje pięć minut w telewizji dostała po tym, jak na rozmowę o napisanej przez siebie książce kucharskiej przyniosła do studia jajka oraz wszystkie niezbędne narzędzia włącznie z przenośną kuchenką i przyrządziła na wizji omlet. Widzowie chcieli więcej!
Książka opowiada o początkach jej kulinarnej fascynacji, kiedy wraz z mężem zamieszkała we Francji. Nie znała wówczas ani słowa po francusku i nie miała pojęcia o gotowaniu.
Oliwkowa farma
Oliwkowa farma to podwójna historia miłosna. Po pierwsze, jest to oparta na faktach opowieść o związku aktorki Carol Drinkwater z producentem telewizyjnym Michelem Nollem. Po drugie, jest to książka o miłości do konkretnego miejsca na świecie.
Carol i Michel postanawiają osiedlić się na francuskiej prowincji . Odnajdują w Prowansji opuszczoną oliwną farmę o nazwie Appassionata. Od pierwszej chwili czują, że to ich skrawek raju. Tak jak oliwki stopniowo zmieniają barwę z zielonej na soczyście czarną, tak czytelnicy stopniowo ulegają pokusie głębszego wejścia w tętniący życiem, śródziemnomorski świat. Poznajemy prowansalską kuchnię i zwyczaje, razem z bohaterami odczuwamy napięcie związane z ryzykiem finansowej ruiny, a także dreszcz emocji na myśl o pierwszym zbiorze oliwek z własnego gospodarstwa.
Zabawna i poruszająca książka, z bohaterką, której nie można się oprzeć.
Kuchnia Franceski to przepyszna historia o dzieleniu się miłością, życiem, radą i nade wszystko jedzeniem, autorstwa człowieka, który rozkochał Amerykanów w słonecznej Italii.
Francesca, samotna matka dorosłych już dzieci, postanawia podjąć pracę gosposi. Nie chce żyć samotnie, a swoją pasją, czyli gotowaniem pragnie się z kimś podzielić. Jej pracodawczyni, Loretta, początkowo nie jest zachwycona surową, starszą panią. Powoli jednak, przysmaki gotowane przez Franceskę, jej mądrość i życzliwość sprawiają, że dom Loretty staje się prawdziwym domem, gdzie znajdzie się miejsce na przyjaźń, życzliwość, a może nawet na miłość
Moje życie we Francji
Pełna humoru i werwy autobiografia pierwszej w Stanach Zjednoczonych profesjonalnej szefowej kuchni, na kanwie której nakręcono niedawny przebój kinowy Julia i Julia z Meryl Streep w roli głównej. Julia Child - matka chrzestna Nagelli Lawson i Jamiego Olivera sprawiła, że Amerykanie pokochali jedzenie i gotowanie. Swoje pięć minut w telewizji dostała po tym, jak na rozmowę o napisanej przez siebie książce kucharskiej przyniosła do studia jajka oraz wszystkie niezbędne narzędzia włącznie z przenośną kuchenką i przyrządziła na wizji omlet. Widzowie chcieli więcej!
Książka opowiada o początkach jej kulinarnej fascynacji, kiedy wraz z mężem zamieszkała we Francji. Nie znała wówczas ani słowa po francusku i nie miała pojęcia o gotowaniu.
Oliwkowa farma
Oliwkowa farma to podwójna historia miłosna. Po pierwsze, jest to oparta na faktach opowieść o związku aktorki Carol Drinkwater z producentem telewizyjnym Michelem Nollem. Po drugie, jest to książka o miłości do konkretnego miejsca na świecie.
Carol i Michel postanawiają osiedlić się na francuskiej prowincji . Odnajdują w Prowansji opuszczoną oliwną farmę o nazwie Appassionata. Od pierwszej chwili czują, że to ich skrawek raju. Tak jak oliwki stopniowo zmieniają barwę z zielonej na soczyście czarną, tak czytelnicy stopniowo ulegają pokusie głębszego wejścia w tętniący życiem, śródziemnomorski świat. Poznajemy prowansalską kuchnię i zwyczaje, razem z bohaterami odczuwamy napięcie związane z ryzykiem finansowej ruiny, a także dreszcz emocji na myśl o pierwszym zbiorze oliwek z własnego gospodarstwa.
Szczegóły
Podtytuł: Kuchnia Franceski, Moje życie we Francji, Oliwkowa farma
Wydawnictwo: Literackie
ISBN: 9788308045619
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Format: 12.5x19.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 1.36 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Dziennik Anais Nin tom 1 1931-1934
Zysk i S-ka
O wolności ludzkiej woli
Zielona Sowa
Nienasycenie
Zielona Sowa
Bajki na dobranoc
Literat
Rachunkowość finansowa i podatkowa
Wydawnictwo Naukowe PWN
Mariola moje krople
Świat Książki
Dziewczynki ze Świata Maskotek
(Audiobook)
Świat Książki
Etyka prawnicza
LexisNexis