Przekąski i przystawki
Zimne i gorące
RM
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
23,04 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Przystawki można podawać na zimno lub ciepło, a ich zadaniem jest pobudzić apetyt. Do tych serwowanych na zimno należą m.in. wędliny z warzywami, ryby marynowane lub w galarecie, różnego rodzaju pasty. Z kolei zapiekane owoce morza, tarty na słono i czy racuchy z mozzarellą to przykłady przekąsek podawanych na ciepło.
W książce znajdziesz przepisy zarówno na bardzo proste przystawki, takie jak surowe warzywa maczane w sosie czosnkowym, jak i na wykwintne spotkania, np. langustynki w martini czy przegrzebki po wenecku. Część przekąsek, np. mozzarella w kieszonkach czy bruschetta z papryką i kozim serem, jest idealna dla dzieci; inne, jak kraby po triesteńsku czy carpaccio z sosem japońskim, warto podawać osobom o wyrobionym smaku.
Niektóre przystawki są lekkie i typowe dla kuchni śródziemnomorskiej (np. warzywa po sycylijsku lub pomidorki czereśniowe z pistou). Jednak w książce nie zabrakło przepisów na potrawy bardziej sycące, takie jak zapiekanka ze szpinakiem i skwarkami czy też cygara z parmezanu.
Miło jest coś przekąsić!
Szczegóły
Podtytuł: Zimne i gorące
Autor: Pantaleoni Lucia
Wydawnictwo: RM
Seria: Z RÓŻNYCH STRON ŚWIATA
ISBN: 9788372439062
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 72
Format: 19.5x19.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.34 kg