Sushi
Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby

Muza
Sushi
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,99 PLN
Nasza cena
29,75 PLN
Oszczędzasz 1%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Emi Kazuko mieszka w Londynie i jest czołową japońską pisarką oraz dziennikarką zajmującą się tematyką kulinarną. Ukazało się osiem książek jej autorstwa, w tym: The Little Japanese Cookbook, Street Café Japan, światowy bestseller Easy Sushi oraz Japanese Food and Cooking, za którą w 2001 r. otrzymała prestiżową nagrodę World Asian Cookbook Award przyznawaną w konkursie Gourmand World Cookbook Awards. Jest także autorką Masterclass in Japanese Cooking. Brała udział w programach emitowanych przez BBC Radio. Pracuje jako konsultantka dla jednego z największych brytyjskich supermarketów. Jest członkinią Guild of Food Writers oraz Society of Authors w Wielkiej Brytanii.

Pięknie zilustrowane przepisy, które sprawią, że przygotowywanie sushi w domu stanie się łatwe i przyjemne. Wykorzystane w książce produkty składają się na pyszne dania, odpowiednie na każdą okazję, od pikniku po wytworne przyjęcie.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 19.0x22.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Sushi
    Podtytuł: Od tęczowych roladek do sashimi ze smażonej ryby
    Autor: Emi Kazuko
    Wydawnictwo: Muza
    ISBN: 9788377580424
    Tytuł oryginału: New Sushi
    Język oryginału: angielski
    Języki: polski
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 64
    Format: 19.0x22.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.2 kg

    Recenzje