Dobra kuchnia Pasztety

Dragon
Dobra kuchnia Pasztety
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
5,99 PLN
Nasza cena
3,79 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Pasztet to potrawa przyrządzona ze zmielonego mięsa, podrobów, boczku, słoniny, warzyw, grzybów, ryb, sera, a nawet owoców. Podaje się ją na ciepło lub zimno, jako apetyczną przystawkę lub pożywne danie obiadowe. Wspaniale smakuje z sosami i żurawiną, kaparami, marynowanymi grzybami, piklami, gruszkami, brzoskwiniami i śliwkami w occie. Podstawowymi składnikami pasztetów mięsnych są oczywiście różne gatunki mięs: cielęcina, wołowina, wieprzowina, drób, dziczyzna, a nawet strusina. Pasztety wegetariańskie można przyrządzać z warzyw, grzybów lub różnych gatunków sera. Do pasztetów na zimno serwuje się zimne sosy, sałatki, pikle, owoce i grzyby w occie oraz świeże pieczywo. Pasztety to zbiór najlepszych przepisów na wyśmienite pasztety mięsne i wegetariańskie, które staną się doskonałym uzupełnieniem codziennego menu, jak i wykwintnego przyjęcia.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 13.5x21.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Dobra kuchnia Pasztety
    Autor: Czarkowska Iwona
    Wydawnictwo: Dragon
    Seria: Dobra Kuchnia
    ISBN: 9788362521845
    Języki: polski
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 48
    Format: 13.5x21.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.12 kg

    Recenzje