Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej

Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
56,00 PLN
Nasza cena
51,54 PLN
Oszczędzasz 8%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

W optymalizacji produkcji zwierzęcej, oprócz wykorzystania zdobyczy współczesnej genetyki, technologii produkcji, w tym i żywienia, stosuje się powszechnie rożnego rodzaju związki organiczne i nieorganiczne, mikroorganizmy i ich metabolity, pozyskiwane bądź to na drodze syntezy chemicznej, bądź wskutek wykorzystania często dość skomplikowanych procesów biotechnologicznych. Do tej grupy składników należy więc zaliczyć związki i preparaty, których zastosowanie w chowie i hodowli zwierząt zwiększa produkcyjność, zdrowotność, umożliwia przedłużenie albo poprawę użyteczności pokarmowej pasz, szczególnie pod względem wyglądu, zapachu, smaku, konsystencji i trwałości, stosowanych metod technologicznych, a także przeznaczenia żywieniowo-fizjologicznego lub dietetycznego. W tej publikacji przedstawiono bogactwo związków chemicznych i preparatów biotechnologicznych, które rozważnie i umiejętnie stosowane, mogą być bardzo przydatne w efektywnej produkcji zwierzęcej, zapewniającej pozyskanie bezpiecznej żywności. Poruszono także zagadnienia dotyczące konserwacji pasz, modyfikacji genetycznej roślin i pasz oraz wykorzystania nanotechnologii w produkcji zwierzęcej.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Chemia i biotechnologia w produkcji zwierzęcej
    Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
    ISBN: 9788309010678
    Języki: polski
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 260
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.44 kg
    Redakcja: Grela Eugeniusz R.

    Recenzje