Sosy
MAK
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
33,27 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Sosy królewska dyscyplina gastronomii.
180 przepisów na sosy, chutneye i dipy.
Dobrą kucharkę poznaje się po sosie! Przyrządzenie sosu jednak niekiedy doprowadza do rozpaczy zwłaszcza początkujących kucharzy, którzy często sięgają po gotowe produkty z torebki. A przecież dobry sos to żadne czary-mary. Wystarczy tylko wiedzieć, jak go się robi. Wyjaśnia to Peter Auer w swojej książce pt. Sosy. Wychodząc od bazy, czyli własnoręcznie przyrządzonych wywarów, przedstawia najważniejsze typy sosów oraz ich warianty i ukazuje krok po kroku, na czym polega ich przyrządzanie. Pożywny sos z duszonego mięsa, gęsty od owocowego miąższu sos pomidorowy, kremowy sos curry, pachnący truflami winegret, pikantne pesto z orzechów włoskich albo pieniste zabajone w tej książce znajdziesz odpowiedni sos dla każdej potrawy.
Autor książki Peter Auer jest niemieckim kucharzem. Doświadczenie zdobywał w wielu renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Swoją wiedzę kulinarną przekazuje jako wykładowca słuchaczom Akademii Niemieckiego Związku Hotelarzy oraz na wielu kursach gotowania.
180 przepisów na sosy, chutneye i dipy.
Dobrą kucharkę poznaje się po sosie! Przyrządzenie sosu jednak niekiedy doprowadza do rozpaczy zwłaszcza początkujących kucharzy, którzy często sięgają po gotowe produkty z torebki. A przecież dobry sos to żadne czary-mary. Wystarczy tylko wiedzieć, jak go się robi. Wyjaśnia to Peter Auer w swojej książce pt. Sosy. Wychodząc od bazy, czyli własnoręcznie przyrządzonych wywarów, przedstawia najważniejsze typy sosów oraz ich warianty i ukazuje krok po kroku, na czym polega ich przyrządzanie. Pożywny sos z duszonego mięsa, gęsty od owocowego miąższu sos pomidorowy, kremowy sos curry, pachnący truflami winegret, pikantne pesto z orzechów włoskich albo pieniste zabajone w tej książce znajdziesz odpowiedni sos dla każdej potrawy.
Autor książki Peter Auer jest niemieckim kucharzem. Doświadczenie zdobywał w wielu renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Swoją wiedzę kulinarną przekazuje jako wykładowca słuchaczom Akademii Niemieckiego Związku Hotelarzy oraz na wielu kursach gotowania.
Szczegóły
Autor: Auer Peter
Wydawnictwo: MAK
ISBN: 9783863800246
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Puszczewicz Sylwia
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 160
Format: 26.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.88 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Miłość nad rozlewiskiem
Zysk i S-ka
Na giełdzie Forsythów
Saga rodu Forsyte'ów
Saga rodu Forsyte'ów
Videograf II
Angielski Superkurs
Lingo
Saga rodu Forsyte'ów. Tom 3 (pocket)
Videograf S.A.
Dania w pięć minut
Bellona