Sosy

MAK
Sosy
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
33,27 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Sosy królewska dyscyplina gastronomii.
180 przepisów na sosy, chutneye i dipy.

Dobrą kucharkę poznaje się po sosie! Przyrządzenie sosu jednak niekiedy doprowadza do rozpaczy zwłaszcza początkujących kucharzy, którzy często sięgają po gotowe produkty z torebki. A przecież dobry sos to żadne czary-mary. Wystarczy tylko wiedzieć, jak go się robi. Wyjaśnia to Peter Auer w swojej książce pt. Sosy. Wychodząc od bazy, czyli własnoręcznie przyrządzonych wywarów, przedstawia najważniejsze typy sosów oraz ich warianty i ukazuje krok po kroku, na czym polega ich przyrządzanie. Pożywny sos z duszonego mięsa, gęsty od owocowego miąższu sos pomidorowy, kremowy sos curry, pachnący truflami winegret, pikantne pesto z orzechów włoskich albo pieniste zabajone w tej książce znajdziesz odpowiedni sos dla każdej potrawy.

Autor książki Peter Auer jest niemieckim kucharzem. Doświadczenie zdobywał w wielu renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Swoją wiedzę kulinarną przekazuje jako wykładowca słuchaczom Akademii Niemieckiego Związku Hotelarzy oraz na wielu kursach gotowania.


Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 26.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Sosy
    Autor: Auer Peter
    Wydawnictwo: MAK
    ISBN: 9783863800246
    Język oryginału: niemiecki
    Tłumacz: Puszczewicz Sylwia
    Języki: polski
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 160
    Format: 26.5x23.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.88 kg

    Recenzje