Kotlety zrazy medaliony

Prószyński i S-ka
Kotlety zrazy medaliony
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
11,99 PLN
Nasza cena
7,84 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Dział kotlety to worek bez dna. Można czerpać z niego w nieskończoność i układać setki jadłospisów. A prawie 300 lat temu kotlety w zasadzie nie istniały - na stolach królowały pieczenie i mięso gotowane. Od kiedy jednak zaczęto piec i smażyć małe porcje mięsa - powstało wiele ich nazw, a wśród fachowców rozpoczęły się zażarte spory o to, co w kuchni jest kotletem, co sznyclem, co filetem, a co zrazem. W worku zatytułowanym kotlety znajdziemy bowiem antrykot i befsztyk, rumsztyk i sznycel, rozbratel i bryzol, frykadelki i medaliony, steki i zrazy.
W tej książce proponujemy przepisy na wszystkie rodzaje kotletów niezależnie od ich nazwy i sposobu przygotowania.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Kotlety zrazy medaliony
    Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
    Seria: BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
    ISBN: 9788376489698
    Języki: polski
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 176
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.41 kg

    Recenzje