Żywność genetycznie zmodyfikowana w stosunkach międzynarodowych
UMCS
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
51,64 PLN
Oszczędzasz 2%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 49,81 zł
Celem niniejszej książki jest analiza specyfiki, zasięgu i natężenia wpływu na współczesne stosunki międzynarodowe żywności genetycznie zmodyfikowanej, będącej przykładem wykorzystania najnowszych osiągnięć badawczych w obszarze inżynierii genetycznej. Żywność genetycznie zmodyfikowana to ważny czynnik interakcji i więzi między uczestnikami stosunków międzynarodowych oraz kształtowania relacji opartych na współzależności. Jako wciąż nowy produkt myśli technologicznej stanowi przedmiot debaty społecznej, w której ścierają się poglądy zwolenników i przeciwników upowszechniania żywności transgenicznej oraz celowości kontynuowania badań naukowych nad jej kolejnymi generacjami. To sprawia, że wszelkie działania mające na celu pogłębienie wiedzy o żywności genetycznie zmienionej są niezwykle istotnym i odpowiedzialnym zadaniem.
Szczegóły
Autor: Szkarłat Monika
Wydawnictwo: UMCS
ISBN: 9788377840160
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 500
Format: 17.0x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.93 kg