Przysmaki z ziemniaków
Olimp Media
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
16,03 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Ziemniaki to podstawa polskiej kuchni. I nie ma nic bardziej mylnego niż przekonanie, że potrawy z nich są monotonne. Niniejsza książka udowadnia, że na bazie tego składnika można stworzyć prawdziwe cuda kulinarne na wszelkie okazje.
Znajdziecie tu ponad 200 przepisów na rozmaite dania z ziemniaków: purée, które można przyrządzić na co najmniej 14 sposobów, kluski i placki z różnymi dodatkami, zapiekanki, zupy oraz sałatki.
W książce zamieszczono receptury na dania proste i codzienne, np. ziemniaczane purée zapiekane z zielonym groszkiem czy kluski z surowych ziemniaków, a także na potrawy wykwintne, np. ziemniaki zapiekane po nelsońsku czy zupę ziemniaczaną z wędzoną rybą.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
Znajdziecie tu ponad 200 przepisów na rozmaite dania z ziemniaków: purée, które można przyrządzić na co najmniej 14 sposobów, kluski i placki z różnymi dodatkami, zapiekanki, zupy oraz sałatki.
W książce zamieszczono receptury na dania proste i codzienne, np. ziemniaczane purée zapiekane z zielonym groszkiem czy kluski z surowych ziemniaków, a także na potrawy wykwintne, np. ziemniaki zapiekane po nelsońsku czy zupę ziemniaczaną z wędzoną rybą.
Ewa Aszkiewicz jest znaną i cenioną autorką książek kucharskich. Od lat pieczołowicie kultywuje bogate tradycje kulinarne swojej rodziny, sięgające połowy XIX wieku.
Szczegóły
Autor: Aszkiewicz Ewa
Wydawnictwo: Olimp Media
Seria: POLSKIE TRADYCJE KULINARNE
ISBN: 9788377070956
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 240
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.342 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pieczarki i grzyby leśne we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki do chleba
Olimp Media
Sosy zimne i gorące we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki z podrobów we współczesnej kuchni
Olimp Media
Kaczka indyk gęś we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki ze śledzi we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki postne
we współczesnej kuchni
we współczesnej kuchni
Olimp Media
Smalec we współczesnej kuchni
Olimp Media
Przysmaki drożdżowe we współczesnej kuchni
Olimp Media
Pasztet we współczesnej kuchni
Olimp Media