Chemia wokół nas. Chemia w kuchni

Zamkor
Chemia wokół nas. Chemia w kuchni
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
17,70 PLN
Nasza cena
16,05 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książka zawiera szereg ciekawych informacji na temat artykułów spożywczych w kontekście ich składu chemicznego, wartości odżywczej i kalorycznej. Opisuje chemiczne składniki żywności i ich rolę w codziennej diecie, wskazuje substancje chemiczne stosowane w produktach niskokalorycznych i dodatkach do żywności. Uświadamia znaczenie bioaktywnych składników żywności funkcjonalnej, czyli takiej, która oprócz walorów odżywczych zmniejsza ryzyko chorób przewlekłych, poprawia samopoczucie, wspomaga leczenie chorób wieńcowych, niektórych nowotworów, otyłości. W materiale zawartym w książce można znaleźć również opisy prostych doświadczeń chemicznych z wykorzystaniem artykułów spożywczych. Książka jest napisana przystępnym językiem. Zamieszczono w niej także liczne ciekawostki, które mogą zainteresować zarówno uczniów, jak i nauczycieli. Publikacja jest skorelowana z nową podstawą programową.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 16 x 23 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Chemia wokół nas. Chemia w kuchni
    Autor: Katarzyna Dobrosz-Teperek, Beata Dasiewicz
    Wydawnictwo: Zamkor
    ISBN: 9788360793879
    Kategoria: Podręczniki
    Liceum » Klasa 1
    Liceum » Klasa 2
    Liceum » Klasa 3
    Technikum » Klasa 1
    Technikum » Klasa 2
    Technikum » Klasa 3
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 3

    Przedmiot: Chemia
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2012
    Ilość stron: 72
    Format: 16 x 23 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.11 kg

    Recenzje