Sushi i sashimi

RM
Sushi i sashimi
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
34,90 PLN
Nasza cena
23,06 PLN
Oszczędzasz 34%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Te wyszukane orientalne dania to dzieła sztuki. Lekki ryż, surowa, marynowana bądź lekko podgrzana ryba i szereg innych składników składają się na japońską kulinarną perfekcję. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Omówiono wszystkie główne składniki, przyprawy i przybory kuchenne niezbędne do przygotowania tych dań. Opisano sposób ich jedzenia oraz tradycyjne napoje serwowane do sushi saké i herbatę japońską CHA podawaną i pitą według specjalnego ceremoniału. W poradniku tym najwięcej uwagi poświęcono sposobom przygotowywania sushi od gotowania ryżu i krojenia ryb po wykonywanie ozdób z warzyw. Przepisy na przygotowanie różnych rodzajów sushi i sashimi są proste i czytelne, a na pięknych, kolorowych zdjęciach przedstawiono poszczególne etapy sporządzania tych potraw. Dzięki temu każdy może samodzielnie zrobić te japońskie specjały.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 22.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Sushi i sashimi
    Autor: Gioffre Rosalba, Keisuke Kuroda
    Wydawnictwo: RM
    ISBN: 9788377730300
    Języki: polski
    Rok wydania: 2012
    Ilość stron: 96
    Format: 22.0x24.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.467 kg

    Recenzje