Kulinarny przewodnik grzybiarza

Olimp Media
Kulinarny przewodnik grzybiarza
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
24,90 PLN
Nasza cena
21,11 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Kulinarny przewodnik grzybiarza przekonuje, że z grzybów można przyrządzić całe mnóstwo dań na różne sposoby. Znajdziecie w nim 120 przepisów na codzienne i wykwintne potrawy. Łączy je wspólna cecha: łatwość wykonania. Autor proponuje receptury na sałatki, przystawki, zupy, sosy i dania główne z grzybami świeżymi, suszonymi lub marynowanymi m.in. na sałatkę ziemniaczaną z grzybami, pasztet grzybowy, krem grzybowy z serem feta, kotlety z kaszy i grzybów, kaczkę pieczoną z grzybami, karpia pieczonego z pieczarkami i grzybowe leczo. Ponadto prezentuje pomysły na przetwory z grzybów np. kwaszone kurki i rydze czy grzyby pasteryzowane w tłuszczu. Dodatkowym atutem książki jest rozdział wstępny na temat rozpoznawania grzybów oraz ich przyrządzania. To nieodzowny przewodnik kulinarny dla miłośników dań z grzybów.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Kulinarny przewodnik grzybiarza
    Autor: Barowicz Tadeusz
    Wydawnictwo: Olimp Media
    ISBN: 9788377070864
    Języki: polski
    Rok wydania: 2012
    Ilość stron: 128
    Format: 16.5x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.41 kg

    Recenzje