Jemy zboża na śniadanie
Smak i zdrowie

Źródła Życia
Jemy zboża na śniadanie
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
15,00 PLN
Nasza cena
9,37 PLN
Oszczędzasz 38%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 7,62 zł

Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2012
  • Format: 16.0x21.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Jemy zboża na śniadanie
    Podtytuł: Smak i zdrowie
    Autor: Katharina Gustavs
    Wydawnictwo: Źródła Życia
    Seria: Zdrowie z natury
    ISBN: 9788362103249
    Tytuł oryginału: Super Breakfast Creals
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Kurz Dawid
    Języki: polski
    Rok wydania: 2012
    Ilość stron: 64
    Format: 16.0x21.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.16 kg

    Recenzje