Tradycje polskiego stołu
Muza
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
Nasza cena
50,10 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 39,62 zł
Kolejna książka z serii "Ocalić od zapomnienia" poświęcona jest tradycjom polskiego stołu i spiżarni.
Znajdziemy w niej charakterystykę tradycyjnych polskich produktów spożywczych, tzn. takich, które mają wielopokoleniowa historie i niekiedy są jeszcze wytwarzane na małą skalę w gospodarstwach domowych lub niewielkich zakładach wytwórczych. Produkty takie są fundamentem pożywienia i tradycji kulinarnych. W książce znajdują się oczywiście dopełniające całość przepisy na wybrane potrawy staropolskie: chleb, żur, pierogi, gołąbki, nalewki, ciasta.
Odrębny rozdział autorka poświęciła przetwórstwu domowemu i zapasom, które były świadectwem gospodarności i sztuki kulinarnej pani domu. Znajdziemy też przykładowe staropolskie jadłospisy. Książka może być wręcz poradnikiem dla każdej gospodyni, dla której istotna jest tradycja. Obecnie przywoływane z przeszłości technologie, tradycyjne produkty, przepisy i potrawy to prawdziwe skarby, które staja się chlubą dobrej ambitnej kuchni domowej, oryginalnej restauracji, a nawet wizytówka regionu. Książka, jak wszystkie pozostałe z tej serii, jest bardzo bogato ilustrowana.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
MUZA SA
ul. Sienna 73
00-833 Warszawa (Polska)
tel: 48226211775
email: muza@muza.com.pl
Szczegóły
Autor: Barbara Ogrodowska
Wydawnictwo: Muza
Seria: Ocalić od zapomnienia
ISBN: 9788377582930
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 360
Format: 20.7x20.8
Oprawa: Twarda
Waga: 0.83 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Księga dźwięków
Dwie Siostry
Cudowne źródełka w Polsce
Smak Słowa
Duchowa misja Polski
Fronda
Mitologia słowiańska
Bosz
Nas dwoje
Muza