Kuchnia staropolska

Buchmann
Kuchnia staropolska
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
29,66 PLN
Oszczędzasz 1%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 16.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Kuchnia staropolska
    Autor: Piotr Adamczyk
    Wydawnictwo: Buchmann
    ISBN: 9788376706030
    Języki: polski
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 256
    Format: 16.5x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.75 kg

    Recenzje