Kuchnia staropolska
Buchmann
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
29,66 PLN
Oszczędzasz 1%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Celem tej publikacji jest przypomnienie dawnych sposobów przygotowywania wielu popularnych do dzisiaj dań, wskrzeszenie dań zapomnianych, które nadal mogą być obecne na współczesnych stołach, zachęta do poszukiwań starych przepisów. Wszystkie przepisy zaprezentowane w naszej książce są możliwe do wykonania współcześnie, niektóre zostały nieco zmodyfikowane i odrobinę unowocześnione. Można tu zapoznać się z nowymi sposobami przygotowania znanych potraw oraz poznać przepisy całkowicie zapomniane. Dla bardziej wnikliwych i lubiących poszukiwania czytelników został zamieszczony słowniczek, który może pomóc w lekturze i odtwarzaniu dawnych, często zagadkowych potraw. Kto dzisiaj wie, jak się robi arkas, figatel czy potaź, albo co to jest kumpia, o której pisał Adam Mickiewicz
Z jedzeniem i obyczajem biesiadowania związanych jest wiele ciekawych anegdot, które, mam nadzieję, zaciekawią i ucieszą czytelników.
Szczegóły
Autor: Piotr Adamczyk
Wydawnictwo: Buchmann
ISBN: 9788376706030
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 256
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.75 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Chcę mieć zdrową tarczycę
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Mleko cichy morderca
Interspar
Co słonko widziało. Lektury dla klas 1-3
Olesiejuk