Przetwory. Ponad 100 przepisów

Olesiejuk
Przetwory. Ponad 100 przepisów
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
19,99 PLN
Nasza cena
15,41 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Od wieków ludzie zastanawiali się w jaki sposób przechować żywność, wydłużyć jej trwałość, aby zachowała wartości odżywcze i walory smakowe.
Suszone zioła wykorzystywano w różnego rodzaju mieszankach aptecznych oraz kulinarnych. Suszono również grzyby, warzywa i owoce.
Dziś popularną formą przechowywania produktów jest ich mrożenie, ale nadal niesłabnącym powodzeniem cieszą się wszelkiego rodzaju przetwory. Ich popularność wynika z tego, że samodzielne przygotowane przetwory nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów. Tempo życia powoduje, że łatwiej otworzyć słoik z własnoręcznie zakwaszonym barszczem lub żurkiem i w ciągu zaledwie kilku minut uzyskać wyborną zupę.
Chutneye, octy i oliwy, kwaszonki, marynaty, konfitury, dżemy, galaretki, czyli przeszło 100 przepisów na zamykanie smaków i aromatów w słoikach, według starych, sprawdzonych receptur.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2010
  • Format: 16.5x20.5 cm
  • Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
  • Tytuł: Przetwory. Ponad 100 przepisów
    Autor: Elżbieta Adamska
    Wydawnictwo: Olesiejuk
    ISBN: 9788375885446
    Rok wydania: 2010
    Ilość stron: 224
    Format: 16.5x20.5 cm
    Oprawa: oprawa twarda wypełniona gąbką
    Waga: 0.68 kg

    Recenzje