Wypieki dla diabetyków
RM
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
16,32 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Czy chorzy na cukrzyce nie mogą jeść słodyczy Nic bardziej mylnego. Obowiązuje ich ta sama zasada co ludzi zdrowych: wszystko można jeść, ale z umiarem. Jednak na całym świecie chorzy na cukrzycę zadręczają się wyrzutami sumienia po zjedzeniu kawałka ciasta czy tortu. Z pomocą śpieszą im dwie dyplomowane dietetyczki, Britta Macho i Tina Schlag, autorki nowej książki kucharskiej dla diabetyków. Do ciasta z pełnoziarnistej mąki, tłuszczów roślinnych i owoców dodają one odrobinę cukru, tworząc w ten sposób wspaniałe nowe przepisy lub wariacje tradycyjnych. Muffiny, strudle, ciasta drożdżowe, kruche i biszkoptowe przypadną do gustu całej rodzinie. Z myślą o cukrzykach typu 1. przy każdym przepisie podano też wartość ciasta w przeliczeniu na wymienniki węglowodanowe.
Szczegóły
Autor: Macho Britta, Schlag Tina
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788377731666
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 96
Format: 21.5x23.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.35 kg