Pory roku na talerzu
Bernardinum
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
28,33 PLN
Oszczędzasz 29%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Najlepszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej a co za tym idzie niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów.
Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej Pory roku na talerzu jest ukazanie zależności pomiędzy religią, przyrodą i tradycją, przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki (Tradycyjne smaki Kociewia 2007, Dawne smaki Kociewia 2010) wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych, ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań.
Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw.
Szczegóły
Autor: Krystyna Gierszewska
Wydawnictwo: Bernardinum
ISBN: 9788378232537
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 244
Format: 17.2x24.1
Oprawa: Twarda
Waga: 0.73 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Z kufra pana Pompuła
Stentor
Wspólniczki szatana
Egros
Przebudzenie
Prószyński i S-ka
Las Świat w obrazkach
Olesiejuk
Wieś Świat w obrazkach
Olesiejuk
Atlas grzybów
SBM