Pory roku na talerzu

Bernardinum
Pory roku na talerzu
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
28,33 PLN
Oszczędzasz 29%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Najlepszą alternatywą dla współczesnej, wysoko przetworzonej a co za tym idzie niezdrowej, sklepowej żywności, są proste, sprawdzone potrawy domowej kuchni. Tym bardziej kuchni tradycyjnej, której dania komponowane są w oparciu o dawne, przekazywane z pokolenia na pokolenie receptury wykorzystujące surowce pozyskiwane głównie z własnej hodowli, z przydomowych ogrodów i sadów oraz od rodzimych producentów. Niewątpliwą zaletą książki Krystyny Gierszewskiej Pory roku na talerzu jest ukazanie zależności pomiędzy religią, przyrodą i tradycją, przede wszystkim zależności kulinarnych. Cała ta uczta dla podniebienia bo tak najkrócej scharakteryzować można kolejną publikację Autorki (Tradycyjne smaki Kociewia 2007, Dawne smaki Kociewia 2010) wyprawiona została na biesiadnym stole zastawianym dla uczczenia świąt kościelnych i ludowych, ale także rodzinnych uroczystości czy towarzyskich spotkań. Interesującym uzupełnieniem tego niecodziennego kulinarnego elementarza są osobiste wspomnienia oraz wzmianki na temat historii i genezy niektórych potraw.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 17.2x24.1
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Pory roku na talerzu
    Autor: Krystyna Gierszewska
    Wydawnictwo: Bernardinum
    ISBN: 9788378232537
    Języki: polski
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 244
    Format: 17.2x24.1
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.73 kg

    Recenzje