Francuski szef kuchni

Literackie
Francuski szef kuchni
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
28,27 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książkowa wersja kultowego, pierwszego w historii telewizji, kulinarnego reality show! Pilotażowy odcinek "Francuskiego Szefa Kuchni" wyemitowano w Bostonie 11 lutego 1963 roku, jeszcze w czarno-białej telewizj jak wspomina we wstępie sama Julia Child. Przez kolejne lata podbił on serca telewidzów tak dalece, że doczekał się wznowień i kontynuacji, a jego nieokrzesana, prostolinijna, wielka wzrostem oraz kulinarnym kunsztem pomysłodawczyni i prowadząca  Julia Child do dziś pozostaje ikoną sztuki kucharskiej, nie tylko dla Amerykanów. Potrawy kuchni francuskiej należy przygotowywać starannie, przestrzegając odpowiedniej techniki. Niniejsza książka ma na celu przybliżenie czytelnikowi podstaw gotowania, począwszy od właściwego sposobu smażenia jajka i przyrządzania sosu do sałatki, skończywszy na gotowaniu łososia w całości i wykonaniu bożonarodzeniowej buche, przystrojonej bezowymi grzybkami (?). Mam nadzieję, że będzie to przydatny wstęp do kuchni francuskiej i dzięki niemu czytelnicy przyrządzą wiele satysfakcjonujących dań. Bon appétit! Julia Child

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Francuski szef kuchni
    Autor: Child Julia
    Wydawnictwo: Literackie
    ISBN: 9788308052280
    Tytuł oryginału: The French Chef
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Hesko-Kołodzińska Małgorzata
    Języki: polski
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 520
    Format: 14.5x20.5cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
    Waga: 0.66 kg

    Recenzje