Św. Hildegarda z Bingen. Po prostu gotuj
Esprit
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
26,72 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Dwie popularne autorki, znawczynie dorobku św. Hildegardy z Bingen, proponują nam 250 niezwykle prostych przepisów na smaczne potrawy, opartych na zaleceniach dietetycznych tej średniowiecznej uzdrowicielki. Kuchnia bazująca na spuściźnie świętej prócz dostarczania nam walorów smakowych ma także na celu uchronić nas przed rozmaitymi chorobami, przynosząc dobre samopoczucie, zdrowie i radość. Jest to możliwe nie tylko dzięki temu, że oparta jest na zdrowych, naturalnych produktach, pozbawionych konserwantów i chemicznych "ulepszaczy", ale także przez to, że przepisy skomponowane są zgodnie z unikalną wizją zdrowia świętej Hildegardy, kładącą nacisk na wewnętrzną równowagę i viriditas, czyli uzdrawiającą siłę natury. W książce znajdziecie:
- najróżniejsze przepisy i receptury łatwe w przygotowaniu
- przejrzyste listy produktów (powszechnie dostępnych)
- praktyczne wskazówki dotyczące przechowywania zapasów
- niezbędną dawkę wiedzy o kuchni św. Hildegardy
- przydatne ilustracje
Znajdują się tu zarówno przepisy na potrawy doskonale znane, jak batonik musli, chipsy jabłkowe, dżem morelowy czy nadziewany kurczak, jak i dokładne instrukcje, jak przygotować te bardziej oryginalne i pomysłowe dania, na przykład: orkiszowe risotto, sandacza w panierce sezamowo-makowej, zupę serową z cynamonowymi grzankami czy galaretkę z pigwy i wiele innych. Książka cieszy się ogromną popularnością w Niemczech, gdzie działała św. Hildegarda.
- najróżniejsze przepisy i receptury łatwe w przygotowaniu
- przejrzyste listy produktów (powszechnie dostępnych)
- praktyczne wskazówki dotyczące przechowywania zapasów
- niezbędną dawkę wiedzy o kuchni św. Hildegardy
- przydatne ilustracje
Znajdują się tu zarówno przepisy na potrawy doskonale znane, jak batonik musli, chipsy jabłkowe, dżem morelowy czy nadziewany kurczak, jak i dokładne instrukcje, jak przygotować te bardziej oryginalne i pomysłowe dania, na przykład: orkiszowe risotto, sandacza w panierce sezamowo-makowej, zupę serową z cynamonowymi grzankami czy galaretkę z pigwy i wiele innych. Książka cieszy się ogromną popularnością w Niemczech, gdzie działała św. Hildegarda.
Szczegóły
Autor: Brigitte Pregenzer, Brigitte Schmidle
Wydawnictwo: Esprit
ISBN: 9788363621469
Tytuł oryginału: Hildegard von Bingen - Einfach kochen II
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Zychowicz Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 351
Format: 14.0x20.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.45 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Pszczelarstwo
Reprint wydania z 1951 roku
Reprint wydania z 1951 roku
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne