Kuchnia polska dla wegetarian
Olesiejuk
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
15,41 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Wegetarianizm w polskiej tradycji kulinarnej nigdy nie był popularny, dlatego osoby przestrzegające tej diety zwykle posiłkują się przepisami na egzotyczne specjały z dalekich stron świata.
W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce, mając nadzieję, że te rodzime smaki przypadną do gustu wegetarianom.
Podajemy przepisy na różnorodne dania z jajek, m.in., omlet na kilka sposobów czy jajka zapiekane w pomidorach.
Prezentujemy też całą gamę polskich zup w wydaniu bezmięsnych – od żurku i szczawiowej począwszy, a na chłodniku jagodowym skończywszy – oraz inne potrawy z warzyw i grzybów.
Ponadto znajdziecie tu bogaty zestaw dań z mąki i ziemniaków. Kuchnia polska słynie przecież z pysznych klusek, pierogów, pyz i racuchów.
Uzupełnienie publikacji stanowi dział z przepisami na dania z kaszy i ryżu, w którym obok pomysłów na risotto umieściliśmy nieco zapomniany budyń z kaszy jaglanej czy leguminę z kaszy manny.
Życzymy zatem, by Kuchnia polska dla wegetarian stała się inspiracją do kulinarnych poszukiwań.
W naszej kuchni występuje jednak całkiem sporo smacznych dań jarskich. Receptury na nie zebraliśmy w niniejszej książce, mając nadzieję, że te rodzime smaki przypadną do gustu wegetarianom.
Podajemy przepisy na różnorodne dania z jajek, m.in., omlet na kilka sposobów czy jajka zapiekane w pomidorach.
Prezentujemy też całą gamę polskich zup w wydaniu bezmięsnych – od żurku i szczawiowej począwszy, a na chłodniku jagodowym skończywszy – oraz inne potrawy z warzyw i grzybów.
Ponadto znajdziecie tu bogaty zestaw dań z mąki i ziemniaków. Kuchnia polska słynie przecież z pysznych klusek, pierogów, pyz i racuchów.
Uzupełnienie publikacji stanowi dział z przepisami na dania z kaszy i ryżu, w którym obok pomysłów na risotto umieściliśmy nieco zapomniany budyń z kaszy jaglanej czy leguminę z kaszy manny.
Życzymy zatem, by Kuchnia polska dla wegetarian stała się inspiracją do kulinarnych poszukiwań.
Szczegóły
Autor: Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo: Olesiejuk
ISBN: 9788327410337
Rok wydania: 2013
Ilość stron: 224
Format: 18x24 cm
Oprawa: oprawa twarda
Waga: 0.721 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zdrowie na co dzień
Corsam
Prosta droga do zdrowia
Corsam
Wytrwać w zdrowiu
Corsam
Budować zdrowie
Corsam
Przepisy wegetariańskie dla początkujących
Źródła Życia
Cztery kroki do zdrowia
Corsam
Kuchnia wegetariańska Szybko i smacznie
Olesiejuk
Odnowienie organizmu
Corsam