Polska kuchnia regionalna

SBM
Polska kuchnia regionalna
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,95 PLN
Nasza cena
15,91 PLN
Oszczędzasz 47%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Znawcy polskich regionalnych kuchni skłaniają się ku twierdzeniu, że trzon naszej tradycji ma rodowód ziemiański i szlachecki i że to właśnie ta tradycja przenikała do innych grup społecznych, które na własne potrzeby i zgodnie z lokalną specyfiką, możliwościami i potrzebami twórczo ją modyfikowały. Dziś z pewnością warto zwrócić uwagę na różnorodność składników, która jest podstawowym wyznacznikiem charakteru lokalnych specjałów, umiejętnie wykorzystywanych przez współczesnych kucharzy. Prezentowana książka przybliża specyfikę kuchni śląskiej, góralskiej, kaszubskiej, kresowej, małopolskiej i wielkopolskiej. Najpopularniejsze przepisy ułatwią przygotowanie regionalnych i smakowitych potraw w domowym zakątku.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 17.0x24.7cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Polska kuchnia regionalna
    Autor: Krzysztof Żywczak
    Wydawnictwo: SBM
    ISBN: 9788378454632
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 240
    Format: 17.0x24.7cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.9 kg

    Recenzje