Sztuka łączenia pokarmów
Co z czym?

Oficyna Wydawnicza ABA
Sztuka łączenia pokarmów
Wysyłka:
Jutro (piątek 2024-12-27)
Sugerowana cena
28,80 PLN
Nasza cena
26,20 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 25,10 zł

„Zdrowie to nie wszystko, ale bez zdrowia wszystko jest niczym” Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 14.5x20.5 cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Sztuka łączenia pokarmów
    Podtytuł: Co z czym?
    Autor: Jan Dries, Inge Dries
    Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza ABA
    ISBN: 9788361012610
    Tytuł oryginału: Lebensmittel richtig kombinieren
    Język oryginału: niemiecki
    Tłumacz: Łyżnik Dariusz
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 204
    Format: 14.5x20.5 cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.256 kg

    Recenzje