Techniki pracy w hotelarstwie. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik hotelarstwa. Część 1. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
56,00 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 47,52 zł
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.11 (Planowanie i realizacja usług w recepcji).
Autorka pomaga utrwalić wiadomości z zakresu historii hotelarstwa. Charakteryzuje bazę noclegową w Polsce i jej klasyfikację. Wskazuje najważniejsze organizacje zrzeszające hotelarzy. Sprawdza wiedzę z zakresu przystosowania obiektów do potrzeb gości niepełnosprawnych. Uczy wypełniania dokumentów w recepcji. Przybliża zasady BHP i podstawy pierwszej pomocy. Wyczerpująco opisuje procedury zameldowania i wymeldowania gości hotelowych. Zestawienie autentycznej dokumentacji hotelowej ze zdjęciami i opisami obiektów, z których ta pochodzi, pozwala na realistyczne wyobrażenie pracy recepcji. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.
Autorka pomaga utrwalić wiadomości z zakresu historii hotelarstwa. Charakteryzuje bazę noclegową w Polsce i jej klasyfikację. Wskazuje najważniejsze organizacje zrzeszające hotelarzy. Sprawdza wiedzę z zakresu przystosowania obiektów do potrzeb gości niepełnosprawnych. Uczy wypełniania dokumentów w recepcji. Przybliża zasady BHP i podstawy pierwszej pomocy. Wyczerpująco opisuje procedury zameldowania i wymeldowania gości hotelowych. Zestawienie autentycznej dokumentacji hotelowej ze zdjęciami i opisami obiektów, z których ta pochodzi, pozwala na realistyczne wyobrażenie pracy recepcji. Pytania kontrolne pomogą uczniowi sprawdzić poziom wiedzy.
Szczegóły
Autor: Aleksandra Lewandowska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147081
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 244
Format: 20.5 x 29.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.614 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Matura z Matematyki cz.1 2018... Z.P+R Kiełbasa
Wydawnictwo 2000
Matura z matematyki poziom podstawowy i rozszerzony Część II
Wydawnictwo 2000