Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Tom 2
Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifkacja T.6
WSiP
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
46,61 PLN
Oszczędzasz 6%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).
Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych.
Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień.
Szczegóły
Podtytuł: Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifkacja T.6
Autor: Małgorzata Konarzewska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147203
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 400
Format: 17.0x24.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.6 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Mowa ciszy
Twoje codzienne wsparcie
Twoje codzienne wsparcie
Studio Astropsychologii
Potęga teraźniejszości
Galaktyka
Granice w randkowaniu
Vocatio
Gotuję, nie marnuję
Buchmann