Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
WSiP
Wysyłka:
Jutro (środa 2024-05-22)
Sugerowana cena
Nasza cena
70,60 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67,50 zł
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).
Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.
Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.
Szczegóły
Autor: Kocierz Katarzyna
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302147371
Kategoria: Podręczniki
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 288
Format: 17 x 24.5 cm
Oprawa: miękka
Waga: 0.43 kg
Recenzje
Promocje:
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Vision 1. Zeszyt ćwiczeń z dostępem do ćwiczeń interaktywnych Online Practice
986/1/2019
986/1/2019
Oxford University Press