Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP
Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
Wysyłka:
Jutro (środa 2024-05-22)
Sugerowana cena
77,70 PLN
Nasza cena
70,60 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 67,50 zł

Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach technik technologii żywności oraz cukiernik. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.4 (Wytwarzanie wyrobów cukierniczych).  

Autorka wyczerpująco opisała zasady posługiwania się sprzętem stosowanym w magazynach surowców cukierniczych, dobierania maszyn, urządzeń i drobnego sprzętu cukierniczego do produkcji i przechowywania wyrobów. W podręczniku znajdują się również zagadnienia z zakresu  BHP i PKZ (interpretacja rysunków technicznych oraz schematów maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, posługiwanie się instrukcjami obsługi oraz dokumentacją technologiczną). Liczne ilustracje i schematy przedstawiające najnowszy sprzęt cukierniczy wizualizują przekazywane informacje.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 17 x 24.5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Technika w produkcji cukierniczej. Wyroby cukiernicze. Podręcznik do nauki zawodu cukiernik, technik technologii żywności. Tom I. Szkoły ponadgimnazjalne
    Autor: Kocierz Katarzyna
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302147371
    Kategoria: Podręczniki
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 288
    Format: 17 x 24.5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.43 kg

    Recenzje