Natura kuchni polskiej

Zwierciadło
Natura kuchni polskiej
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
79,91 PLN
Nasza cena
55,57 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Natura kuchni polskiej Wojciech Modest Amaro Książka wybitnego mistrza kulinarnego - Wojciecha Modesta Amaro - Natura kuchni polskiej to fascynująca podróż po świecie nowoczesnej kuchni polskiej opartej na tradycyjnych, współcześnie rzadko używanych, produktach. Mistrz Amaro przypomina prawdziwe skarby polskiej natury i podaje przepisy na znakomite i wyrafinowane dania z użyciem m.in. aronii, agrestu, brzozy, czarnego bzu, czosnku niedźwiedziego, dębu, dzikiej róży, głogu, jałowca, jarzębiny, morwy, pigwy i rabarbaru. Każdemu z tych składników towarzyszy artystyczne zdjęcie oraz przepis. Przepis, który podkreśla unikalność tego składnika i jego wyjątkowy atut smak, zapach; wszystko, czym na ogół przemawiają do naszych zmysłów potrawy. Wojciech Modest Amaro mistrz kulinarny i restaurator. W 2008 wyróżniony przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną tytułem Chef de LAvenir. W Warszawie otworzył restaurację Atelier Amaro, która w 2013 roku została, jako pierwsza restauracja w Polsce uhonorowana gwiazdką Michelin. Jest autorem dwóch książek: Natura kuchni polskiej oraz Kuchnia polska XXI wieku, która w 2010 otrzymała nagrodę Grand Prix Litterature de la Gastronomique w Paryżu. W 2013 został przewodniczącym jury telewizyjnego reality show Top Chef a w 2014 prowadzącym polską edycję programu Hells Kitchen.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 29.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Natura kuchni polskiej
    Autor: Wojciech Modest Amaro
    Wydawnictwo: Zwierciadło
    ISBN: 9788364776304
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 144
    Format: 29.5x23.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 1.208 kg

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: