Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty

Prószyński i S-ka
Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
11,99 PLN
Nasza cena
7,84 PLN
Oszczędzasz 35%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami. Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 14.2x20.2cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Encyklopedia gotowania 01/2015 Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
    Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
    Seria: Encyklopedia gotowania
    ISBN: 9788379611522
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 176
    Format: 14.2x20.2cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.305 kg

    Recenzje