Chłodnictwo
Technologia w piekarni

Wydawnictwo Naukowe PWN
Chłodnictwo
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
99,00 PLN
Nasza cena
96,84 PLN
Oszczędzasz 3%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 96,84 zł

Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia? Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa. Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak: - wydajność chłodzenia - działanie chłodni a straty cieplne - rodzaje urządzeń chłodniczych ? odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku ? mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne ? dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa ? produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa ? analiza rentowności sklepowych stacji wypieku ? zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 15.5x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Chłodnictwo
    Podtytuł: Technologia w piekarni
    Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
    ISBN: 9788301181345
    Tytuł oryginału: Kältetechnologie in der Bäckerei.
    Język oryginału: niemiecki
    Tłumacz: Błaszczak Agnieszka
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 440
    Format: 15.5x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.765 kg
    Redakcja: Losche Klaus

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: