Historia naturalna i moralna jedzenia

W.A.B.
Historia naturalna i moralna jedzenia
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,99 PLN
Nasza cena
38,33 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity. Autorka łączy w tej książce dzieje samych produktów z moralną historią pożywienia, opowiadając smakowicie o zwyczajach, symbolach czy faktach historycznych związanych z pokarmami.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Historia naturalna i moralna jedzenia
    Autor: Toussaint-Samat Maguelonne
    Wydawnictwo: W.A.B.
    ISBN: 9788328020399
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 672
    Format: 14.5x20.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.68 kg

    Recenzje