Historia naturalna i moralna jedzenia

W.A.B.
Historia naturalna i moralna jedzenia
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
0 PLN
Nasza cena
48,70 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Historia pokarmów jest w istocie historią ludzkości. Łatwiej zrozumieć epokowe zdarzenia, wiedząc, że Luter gorszył się zjadaniem masła w Wielki Post, Ludwik XIV przepadał za truskawkami, a Ludwik XV nie mógł przełknąć kawioru od cara Piotra I. Kolejne epoki w rozwoju ludzkości niosły nowe sposoby żywienia, a za nimi szły nowe wynalazki, profesje, instytucje i mity.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2008
  • Format: 15.0x21.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Historia naturalna i moralna jedzenia
    Autor: Toussaint-Samat Maguelonne
    Wydawnictwo: W.A.B.
    Seria: SERIA Z WAGĄ
    Kod paskowy: 9788388221323
    ISBN: 8388221329
    Tytuł oryginału: HISTOIRE NATURELLE & MORALE DE LA NOURRITURE
    Język oryginału: francuski
    Tłumacz: Matusiak Bożenna Anna, Ochab Maria
    Języki: polski
    Rok wydania: 2008
    Ilość stron: 672
    Format: 15.0x21.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.865 kg

    Recenzje