Hummus za'atar i granaty.
Kulinarna podróż po Libanie

Buchmann
Hummus za'atar i granaty.
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
69,98 PLN
Nasza cena
49,52 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Kuchnia arabska zyskuje w Polsce coraz większą popularność. Niech o tym świadczą choćby otwierane co i rusz hummus bary. Samar Khanafer zabiera nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska.
W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich. Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu MasterChef, której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com; o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach KUKBOOK, Kuchnia oraz Smak. Częsty gość programów telewizyjnych.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 21.5x27.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Hummus za'atar i granaty.
    Podtytuł: Kulinarna podróż po Libanie
    Autor: Samar Khanafer
    Wydawnictwo: Buchmann
    ISBN: 9788328025974
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 320
    Format: 21.5x27.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 1.43 kg

    Recenzje